söndag 11 december 2011

Kompensationsbloggande

Jo, Nobel var det ja. Vad tycker ni? Själv blev jag lite besviken, det kändes som ett typiskt mellanår. Iallafall om man bortser från fredspris-trion, kvällens totala huvudpersoner: paret tranströmmen, Vickans (hoppas verkligen att hon får en bara-vara-dag idag) discokula och Allram Est (den ser ut som Allram Est när man ser den rakt bakifrån!)-frisyr och förstås Anna-Maria Corazza Bildt. Säga vad man vill om Corazza Bildt (och det kan man väl säga en hel del!), men det är tur att vi har henne för att det ska hända lite och att vi ska ha något att prata om. I övrigt verkar det varit ovanligt mycket svart, om man bortser från Annie Lööfs hemsydda (förlåt!)? (Oj då, det var tydligen en Camilla Thulin!) och snyggaste blåsan på Lars Ohlys fru Åsa. Och varför ska Silvia tvunget ha så bleka kläder? Hon som kan ha färg. Kan man konspirationsteoretiskt ana att Silvia ville försvinna från kvällens strålkastarljus? Till och med blomsterarrangemangen i Stockholm hade ett mellanår, trots att de var skapade av Gunnar Kaj, eller var det bara det att de stod i skuggan av blommorna i Oslo?

Det blev till slut ett klimatavtal i Durban, ett avtal som ska börja gälla från 2020 och kommer innebära att Kyotoprotokollet förlängds till 2015. Man har utvecklat en färdplan för att begränsa utsläppen av växthusgaser, främst koldioxid, och inget land är undantaget och en grön fond som ska betala kostnaderna för klimatarbetet ska skapas. Innan den är klar ska regler tas fram och pengar fyllas på, däribland ska man jobba för miljötekniker och minskad avskogning (dn.se). Miljöminister Lena Ek var jublande glad över att ett avtal kommit till stånd, medans miljöpartiets Åsa Romson tycker att avtalet är tandlöst och utan egentligt innehåll. Så kan det va´.

Den amerikanske presidentkandidaten Gingrich verkar vara Republikanernas storfavorit. Detta trots (eller kanske tack vare) att mannen är en vandrande grodspruta. Han menar till exempel att Palestinerna är ett påhittat folk enbart bestående av terrorister, vilket inte är så konstigt eftersom Gingrich menar att de lär ut terrorism i skolorna. Endast i Amerika barn, endast i Amerika(?).

Det var som sagt tur att det var förra helgen jag var i Göteborg, nu har det brunnit i/på Nordstan också.

Ha nu en fortsatt trevlig tredje advent, själv tänker jag "fira" med ljusyoga, och så måste här nog skrivas julkort antar jag

1 kommentar:

Linda sa...

Ha Ha ja tur att du var på utflykt förra helgen :) gott att ha börjat på julklapparna iaf, jag har två födelsedagar i dec innan jul.... hur tänkte man för 18 och 4 år sedan egentligen :) förmodligen INTE aLLS ;) Ha en go vecka! Linda