torsdag 29 april 2010

Janne J

Jodå, han gör nog allt en hel del nytta, den där Janne Josefsson och hans team på "Uppdrag Granskning". Igår handlade det om byggfirmor i Göteborg som skulle göra jobb åt kommunala bostadsbolag, men som istället jobbade åt de höga herrarna (och damerna) inom kommunledningen. Självklart skrevs det ändå på fakturan att det var hos bostadsbolagen man gjort jobben. Och därmed var det skattebetalarna som stod för notan. Även bluffakturor och uppblåsta fakturor betalades gladeligen av dessa tjänstemän, som i sin tur fick en ombygnation eller en semestertripp till Rivieran. Idag är toppnyheten just att tjänstemän inom kommunen tagit del av mutor och andra förmåner. Nu ska visst göteborgs stad se över sina rutiner. Såpass...

800 000 liter per dag var det visst, oljeutsläppet från BP.s sjunkna oljerigg utanför USA.s kust.

Idag är jag arg på: Nu har det varit nya oroligheter på Rosengård. Och häromdagen var man tvungen att stänga en förskola i området då stenkastning och hot mot förskolan gjort det för farligt för barnen och deras lärare att vistas där. Är det inte alldeles inåt-helvete-förjävligt?! De senast oroligheterna ska tydligen vara konsekvenser av att polisen ska ha misshandlat en yngling(!) tidigare. Jo, du tack, ligistkidsen blev väl bara glada att få en anledning att terrorisera området ytterligare. Det är säkert jättesvårt, men har de inga föräldrar som ser efter dem, eller har de också givit upp hoppet, eller vet de helt enkelt inte vad det är deras små ättelägg är ute på för sattyg om nätterna?

Åklagaren vill sätta dit Röda Korsets Johan af Donner på fem år. Ja, kläm dit dem bara, varför ska de få göra sådant som vi vanliga dödliga inte ens skulle drömma om, om vi någon gång ens skulle få möjligheten.

En 61-årig svensk utpekas på flera internetsidor som pedofil och det finns ingenting han kan göra för att få bort dessa rykten, och dessa sidor som publicerats falskt i hans namn. Nu stämmer han Google eftersom han menar att de har gjort fel när dessa falska sidor kommer upp först vid en sökning på hans namn eller hans firma. Inte kan det väl vara Google, som ju bara är en sökmotor, han ska stämma; Don´t shoot the messenger? Däremot måste det väl gå att ta reda på vem det är som gjort sidorna, eller vem det är som är ansvarig för materialet fortfarande finns publicerat?

Fridens!

Inga kommentarer: