fredag 23 april 2010

Tora

Ja, henne känner ni väl? Tora Uppstrom Berg, tjejen som är anledningen till några skattemiljoner till vård, skola och omsorg. För visst borde det väl vara dit kungen tänker skänka de extra apanagepengar som var tänkta till Maddes och Jonas bröllop. Ett bröllop som till viss del blev sabbat av Tora. Tack för pengarna Tora. Skulle det inte vara så att pengarna går till samhällsbärande institutioner (!), ja, eller till exempel Childhood som lilla prinsessan Madeleine sägs vara så engagerad i, utan att pengarna kommer att sparas till andra bröllop för sessan. I så fall så är jag inte så jätteintresserad av huruvida lillprinsessans ex hade en affär med norska Tora eller inte. Känns lite som att det är en sak mellan de inblandade, men den där Jonas visste nog inte vad han gav sig in i när han blev ihop med en prinsessa.
För övrig verkar det stora debattämnet inför den andra sessans bröllop vara det faktum att hon vill bli överlämnad på bröllopet av pappa kungen. Något som enligt ett stort antal "experter" blir en dålig förebild eftersom det är kvinnofientligt och förlegat och visar på kvinnans omyndighet. Såpass. Hade de betalat sitt bröllop utan att mina pengar hade varit inblandade så hade de naturligtvis fått göra som de själva hade velat, det är DERAS dag, men nu, ja jag håller nog med "experterna", de ska fungera som förebilder för ett modernt och jämställt samhälle (kanske inte riktigt kungahusets grej, men de får väl anpassa sig!). Varför inte låta Daniels mamma överlämna honom?

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Har varit fullt upp ett litet tag. Dessutom tycker jag att det har varit lite nyhetstorka det senaste, inte hittat så mycket spännande att skriva om. Men tack vare Tora (som för övrigt anser att hon varit naiv. No shit?) så har det ordnat sig. Tack Tora.

Idag är jag arg på: Har det blivit en råare värld? I måndags hittade man den 18-åring som försvunnit i Bålsta i augusti. Torterad till döds efter en drogaffär av några jämnåriga.
Hörde ni om geten som slaktats, flåtts och lagts utanför entrén till Sannarpsgymnasiet i Halmstad. Geten var mamma till världens sötaste lilla killing, som nu, som tur är, har lärt sig äta ur nappflaska.
Och, ja, visst har det varit fler mord och mer misshandel i veckan, men, man orkar liksom inte riktigt ta till sig allt längre. Det som förr var sensation och upprörde ett helt land, har nu blivit vardagsmat!

Nu är alla Sveriges flygplatser öppna, iallafall för tillfället.

Octomum, den ensamstående kvinnan i USA som fick åttlingar, och som redan hade sex barn sedan tidigare, säger att hon ångrar sig, att hon var barnslig och försökte fylla sitt liv med barn i tomrummet efter Mr Right. Och att hon nu är beroende av rapporteringen och medverkandet i media för att kunna försörja sina barn, ibland blir man bara så trött!
Ola Salo har blivit pappa till en liten flicka.
Det kommer en ny säsong av "Berg flyttar in", inte heller i år med muntergöken Jocke Berg, utan som vanligt med programledarfavoriten Carina Berg (vars stackars son förresten heter Holger!).
I går kväll var det dags för sista avsnittet av "Mauro och Pluras kök" men då hade jag som vanligt redan somnat i soffan, tur att det går i repris ett antal gånger.

I Thailand är det fortsatt tumult mellan röd- och gulskjortor.

Belgien planerar att förbjuda bärande av Burka eller Nikab, Frankrike är inne på samma linje. Straffet i Belgien för att bära något av plaggen planeras till upp till en veckas fängelse. Det är ett svårt fall. Det finns säkert väldigt många som tvingas ha på sig burka eller nikab, antingen fysiskt tvingade, genom att någon får dem att bära plagget mot sin vilja, eller känner sig tvingade av sin religion eller trosuppfattning. För dessa människor kommer det troligen som en lättnad att ha en anledning att slippa, fast i sådana fall borde det ju inte vara de som ska dömas till fängelse? För dem som känner att de vill använda någotdera plagg så är det förstås en kränkning att inte få ha på sig vad de vill, och att inte få visa sin trosuppfattning. Ja minsann, lätt är det inte.


I morgon öppnar Liseberg, men jag ska inte dit, jag ska jobba jag. Idag är det tvättning och hjälpa till på fest som står på schemat, men först ska jag ringa och boka spabesök till 30-årsdagen.

Inga kommentarer: