lördag 10 december 2011

Tillbaka

Nu var ännu några julklappar inköpta (och Jill Johnssons julskiva. Svängigt!), och visst var det mycket folk på Gekås, men inte alls så illa som förväntat. Snygga Odd Molly-koft-kopior hade de också, men där hade min gräns för designkopior dragits för länge sedan.

Därefter väntar nu Nobelbonanza. Sändningen från Oslo och fredsprisutdelningen var väldigt känslospäckad, Ellen Johnson Sirleafs tal framkallade både rysningar och den sortens suddig syn som annars brukar dyka upp i samband med sjukhusserier eller idrottsprisutdelningar. Blomsterarrangemangen, gjorda av svenske Torbjörn Åkesson, var så där (ursäkta fördomarna;) afrikanskt färgsprakande och äntligen lite gult i klädseln från stiliga Leymah Gbowee.
Mer klädprakt lär det bli från Stockholm om en liten stund, om nu inte demonstrationer för och mot det mesta förstör alltihopa.

Och på tal om Nobel; Äntligen! Vänsterpartiets valberedning har nu föreslagit Jonas Sjöstedt till partiledare. Valet görs i februari. Och oavsett vad man har för politiska åsikter i övrigt så tror jag att Sjöstedt är en tillgång i topp-politiken; jordad, kunnig och sympatisk. Tror dessutom att han är tillräckligt erfaren politiker för att vi ska slippa högavis med skelett framdragna ur garderoben. Visst hade man kanske gärna sett ett delat ledarskap, till exempel med Josefine Brink, men det här blir nog bra.

I Ryssland pågår nu massdemonstrationer mot Putin. Hade verkligen inte omvärlden kunnat agera innan han blev "vald"?

Tydligen rasar Ätran- och Fegenborna över att tvingas hämta sina postpaket i Kinnared när alla andra ärenden görs i Ullared. "Man kör ju aldrig åt det hållet". Ibland blir jag mer än trött. Även om jag naturligtvis förstår att det är problematiskt för dem som inte har tillgång till bil.

Här är förresten alla radions Vinter-pratare - 25 december: Fredrik Lindström – programledare, författare, språkhistoriker, 26 december: Mia Skäringer – skådespelare, manusförfattare, radio- och tv-profil, 27 december: Hans Rosenfeldt – manusförfattare, 28 december: Lena Andersson – författare, skribent, kritiker, 29 december: Olof Wretling – skådespelare, 30 december: Leif GW Persson – kriminolog, författare, 31 december: Tomas Sjödin – predikant, föreläsare, författare, 1 januari: Bodil Malmsten – författare (gp.se). Så, juldagen, 27e, nyårsafton och nyårsdagen klockan 13 är P1 inrattat på radion.

Nehej, kanske lite Idol (missade det ju igår) nu såhär innan Nobelfestens klänningchock

Inga kommentarer: