lördag 5 november 2011

Hej igen

Det var länge sedan sist, igen. Får be om ursäkt för det, igen. Ska vi börja med en kort rapport om katten? Han är hemma igen, heja! Och han verkar må bra, men det verkar ha satt sig i huvudet på mig, för jag blir lika glad varje gång han har kissat, lite småknäppt, men med tanke på att han låg inte en hel vecka, med en veterinärräkning på några tusen (fast det stoppade vid två, tack och lov för försäkring säger jag bara!) av just anledningen att han inte kissade så...

Och absolut ine på tal om det, men kanske passande såhär på lördagsmorgonen kommer här ett knäckebrödsrecept, fast egentligen är det mer ett snacks:

2dl Fullkornsmjöl av någon sort (helst dinkel, men vanligt fullkorn funkar också bra)
1dl Solrosfrön
1/2dl Pumpakärnor
1/2dl Linfrön
1/2dl Solroskärnor
1/2dl Sesamfrön

blanda ihop och rör ner 2dl ljummet vatten, 1/2dl raps- eller olivolja
bred/häll ut på bakplåtspapper på en långpanna, strö på rejält med flingsalt och kanske lite örter
Schuss in i ugnen 150 grader, 45-55 minuter
Låt gärna svalna på ett ugnsgaller

Efter en förtroendeomröstning om greklands premiärminister Papandreou (hur kan han ha en svensk syster egentligen? Men de var väldigt lika) så får han sitta kvar kanske med en koallitionsregering som följd. Och det blir ingen folkomröstning om EU-förslaget som skulle lett till kraftiga försämringar för grekerna, däremot öppnar man för ett nytt räddningspaket. Men hur ska de lösa krisen? Finns det inget annat alternativ än en konkurs för landet? Hur fungerar det egentligen när ett helt land kursar?

Och hur ska det gå för Saab? Nu verkade det ju som om det ljusnade igen när kineserna kom som räddande änglar. Men nu kan GM sätta käppar i hjulet, för det klart att de inte vill bjuda in konkurrenterna i matchen.

Man kanske skulle ta och bli begravningsentreprenör?

Nu har mataffären här i byn stängt. Det ställer till en hel del. Kanske inte direkt för mig, jag kan ändå ta mig utanför byn, men för dem som inte kan. Och visst har det väl blivit nedgång i kundtillströmningen, men det kanske fanns en anledning till det, för visst borde det väl finnas underlag för en affär här lika gärna som i andra småsamhällen?

Sickan Carlsson är också död. Igen? Eller, jag var ju helt övertygad om att hon dog för några år sedan, men det kan hon väl inte ha gjort då. Fast nu verkar Zombies vara den senaste trenden. Förlåt, snacka om att häda en statsklenod, och nu när det är alla helgon och allt!

Nu var iallafall programledarna till nästa års Melodifestival klara; Helena Bergström, Sarah Dawn-Finer och Gina Dirawi (Ana Gina). Känns som om man har tagit ett (tio) steg bort från kravet man verkar ha haft innan att programledarna ska vara roligt. Nu känns det lite mer Italien.

Nu ska jag ta och slå in paket. 85årskalas i faggorna!

Ha nu en riktigt fin Alla helgons helg!

Inga kommentarer: