fredag 24 februari 2012

Herman

Idag får till och med Melodifestivalen stå åt sidan till förmån för den rojalistiska yran som jag så gärna hade velat stå utanför. Men lika lite som jag kan motstå en skvallertidning hos frissan, lika lite kan jag motstå denna hysteri. Hur var det nu; hade Daniel verkligen kostym på sig under förlossningen eller hade han bytt om för att träffa journalisterna utanför Karolinska där nedkomsten tillkännagavs. Visst hade vi väl förstått om han kommit i de slitna älsklingsjeansen (eller fick han göra sig av med dem när han blev prins). Det kan absolut inte vara någon lätt sits han hamnat i som ny kunglighet, men visst borde han väl kunna snegla mer åt sina prins- och prinsessgelikar i Norge och Danmark, än åt prinsesskompisarna från Östermalm. Men just vid tillfällen som detta så dyker alla reliker från flyende århundraden upp. Det här med att en trojka av salig blandning med statsministern och överhovmästarinnan (kanske är det för att vi någongång vart trettionde år ska ha användning av en överhovmästarinna) ska titta på och godkänna tronföljaren med sigill och allt för att bekräfta att det finns ett barn och att barnet inte är en bortbyting (vilket överhovmästarinnan med sina superkrafter kan se. Och detta till trots har hon inte ens en egen superhjältedräkt. Skandal!).
Och när det gäller namn sen. Ja då kan man väl räkna med att rojalist javisst- Herman Lindquist dyker upp med lans och svärd till sedlighetens och konservatismens försvar. Själv tycker jag det är ett sundhetstecken med ett namn som, även om det kanske för tankarna till Moulin Rouge, så tydligt visar att det är föräldrarna och inga andra som har fått välja det namn som de tycker är vackrast. Och visst är det ett fint namn Estelle, ett namn som förmodligen kommer att klättra i rekordfart på namnlistan. Och Herman fick ju sin plats högst upp på kvällstidningarnas löpsedel.
Men Estelle Silvia Ewa Mary. Exakt hur tänkte man när man satte namnen i den ordningen. Eller alltså, det fattar jag väl hur man tänkte, men nog provar man väl att säga namnen i följd innan man bestämmer sig? Och den ordningen ger inte alls någon bra melodi. 4e-namnet sedan; Mary skvallrar väl om vem som kommer att bli lillsessans gudföräldrar. Och jag klandrar dem absolut inte för det valet. Vem skulle inte kunna tänka sig att bli döpt både en första och en andra gång bara för att få chansen att hamna i Kronprins Frederics famn. Men det kanske bara är jag? Och kvällstidningarnas experter menar att det är helt otänkbart att Mary syftar på den danska kronprinsessan.
Hur som helst. Det får bli allt av kungligheter för idag. Nu ska jag iväg och leka flyttfirma

Inga kommentarer: